NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 26 iunie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 26 iunie:

 

În 1993 s- a născut Ariana Grande, cântăreață și actriță americană


Aceasta a debutat în actorie în 2008, jucând rolul lui Charlotte în musical-ul 13 la Broadway. Între 2010 și 2013, ea a jucat-o pe Cat Valentine în sitcomul de pe Nickelodeon – Victorious, iar mai târziu a primit un rol în Sam & Cat. Cele mai cunoscute albume ale sale sunt My Everything, Bang Bang, Love Me Harder, Dangerous Woman și multe altele.

În 2013 a murit Dumitru Matcovschi, poet, prozator, academician și dramaturg din Republica Moldova


A fost membru titular al Academiei de Științe a Moldovei. Este recunoscut în critica literară pe plan internațional și reprezintă un simbol al mișcării de renaștere națională din Basarabia. Printre operele sale se remarcă Grâul, Patria,  poetul și balada, Crucea, Pasarea nopții pe casă, Toamna porumbeilor albi, Tata și multe altele.
 

Tot în această zi este sărbătorită Ziua Internațională Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri


În această zi se organizează și se desfășoară ore informative pentru deținuții aflați temporar în custodia statului, femeile, deținuții minori, dar și persoanele condamnate la detenție pe viață. Activitațile au ca scop informarea, în special a tinerilor, despre pericolul consumului de droguri, despre gravele probleme de sănătate pe care le pot avea. Prin urmare,  se încurajează modul sănătos de viață.

Iar în 1974 a avut loc prima utilizare comercială a codurilor de bare într-un supermarket american

 

La 26 iunie 1974 a fost scanat și înregistrat primul produs cu cod de bare. Produsul era un pachet de 10 lame de gumă de mestecat de marca Wrigley. Un cod de date are aspectul unui șir de bare negre de diverse grosimi pe un fundal alb. În general, fiecare cifră sau literă se reprezintă printr-o anumită combinație de unu sau mai multe bare.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata