NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 26 septembrie


1960 – A AVUT LOC PRIMA DEZBATERE TELEVIZATĂ.

La 26 septembrie 1960, în Statele Unite a avut loc prima dezbatere televizată între doi candidați la funcția de președinte, la care au participat John F. Kennedy și Richard Nixon.

1969 – TRUPA THE BEATLES A LANSAT ALBUMUL „ABBEY ROAD”

 Nouă ani mai târziu, la 26 septembrie 1969, legendara trupă The Beatles a lansat albumul „Abbey Road”. A fost al unsprezecelea album de studio al formației engleze. Revista americană Rolling Stone l-a clasat pe locul al paisprezecelea în topul celor mai bune 500 de albume muzicale din istorie.

În 2019, a fost remasterizat și remixat de către Giles Martin. Astfel, „Abbey Road” a urcat din nou, după cincizeci de ani, pe primul loc în clasamentul britanic.

 ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR.

Astăzi, pe continent, este marcată Ziua Europeană a Limbilor. Sărbătoarea a fost inaugurată acum 19 ani, când Consiulul Europei a declarat anul 2001, Anul european al limbilor vorbite.

Pe continentul european sunt 24 de limbi regionale și peste 60 de comunități locale care vorbesc o limbă regională sau minoritară. Cetățenii UE sunt încurajați să învețe cât mai multe limbi, pentru o mai bună înțelegere și pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata