NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 27 decembrie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 27 decembrie:

1897

 S-a născut Tudor Vianu

S-a născut Tudor Vianu, estetician, critic și istoric literar, poet, eseist, filosof și traducător român. A fost director general al Comisiei Naționale pentru UNESCO, director general al Bibliotecii Academiei Române, director al Teatrului Național din București.
 

1923

 A murit Gustave Eiffel

Alexandre Gustave Eiffel (n. 15 decembrie 1832, Dijon – d. 27 decembrie 1923, Paris) inginer francez, cunoscut în special pentru realizarea faimosului Turn Eiffel, care îi poartă numele.
 

1925

S-a sinucis Serghei Esenin

La 27 decembrie 1925, marele poet rus Serghei Esenin s-a sinucis în condiții dramatice. Și-a tăiat venele de la mână şi a scris un poem de adio, cu propriul sânge, după care s-a spânzurat de ţevile de la încălzire de petavanul camerei numărul 5 a hotelului „Angleterre” din  Leningrad (Sankt Petersburgul de azi). Voiasă fie sigurcă nu supraviețuiește.
 

1945

 A fost înființată Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare

A fost înființată Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) si a fost creat FondulMonetar International (FMI), institutii specializate ale Organizatiei Natiunilor Unite, ca urmare a conferintei de la Bretton Woods (1–12.07.1945), Statele Unite ale Americii. România a devenit membră a celor două organisme financiare la 15 decembrie 1972.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"