NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 27 iulie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 27 iulie:

În 1890 Vincent van Gogh se împușcă și moare două zile mai târziu

Vincent van Gogh a fost unul dintre cei mai mari pictori din istorie. A realizat peste 2.000 de opere de artă, în jur de 900 de picturi și 1.100 de desene și schițe.
Într-o cădere psihică  Vincent van Gogh și-a tăiat  urechea. A fost  internat la spitalul din Saint-Rémy-de-Provence. Pentru că nu era sigur de vindecare, Theo, fratele său, l-a trimis la doctorul Gachet în orașul Auvers-sur-Oise. La 27 iulie van Gogh a ieșit din cameră să picteze pe câmp. Acolo s-a împușcat în umăr cu pistolul și a murit peste 2 zile.
La 27 iulie 1983 s-a născut  Smiley, cântăreț, compozitor, producător, prezentator și actor roman

Andrei Tiberiu Maria cunoscut sub numele de scenă Smiley, este un cântăreț, compozitor, producător, prezentator și actor român, fost membru al trupei Simplu. Artistul a început și o carieră solo, iar în 2008 și-a lansat primul album: „În lipsa mea”. Smiley a lansat cinci albume, toate premiate cu discuri de aur: Oare știi (2002), Zece (2004), RMX Simplu (2006), Simplu Best Of (2006), Oficial îmi merge bine (2006).
În 2008, Smiley și Simplu au câștigat premiul „Best show” pentru „Istoria Dansului”. Tot în același an, Smiley și-a lansat primul său album solo, În lipsa mea. Primul single de pe album, „În lipsa mea”, a fost declarat „Best song” și i-a adus acestuia premiul de „Best solo artist”. În 2010 a lansat cel de-al doilea album din carieră, Plec pe Marte, pentru care a primit distincția „Best Pop Dance Album”.
În 2011, Smiley a lansat „Dream Girl”, cântecul care  a ocupat pentru 6 săptămâni consecutive primul loc în clasamentele muzicale. În 2013, Smiley a câștigat premiul ”MTV Europe Music Award for Best Romanian Act”. Succesul ca artist pop i-a permis colaborarea cu numeroși artiști români, iar în 2009 și-a fondat propria casă de producție, HaHaHa Production.
În 1996 la Jocurile Olimpice de la AtlantaSUA, are loc un atentat cu bombă: două persoane au fost ucise și 111 rănite

Jocurile Olimpice, care împlineau 100 de ani de la prima ediţie modernă, începuseră deja de o săptămână, când organizatorii au organizat în Centennial Olympic Park un concert al formaţiei Jack Mack and the Heart Attack. La eveniment au participat câteva mii de oameni.
Pe la miezului nopţii, un bărbat a plasat la locul evenimentului un rucsac militar care conţinea trei bombe artizanale. Un agent de pază a observat pachetul suspect şi a alertat autorităţile, iar, în paralel, alături de colegii săi, a început evacuarea oamenilor din parc.
Bomba a explodat la orele 1:20, ucigând-o pe Alice Hawthorne,  iar peste 100 de alte persoane au fost rănite. De asemenea, un cameraman al unei televiziuni din Turcia a murit din cauza unui atac de cord suferit în timp ce încerca să fugă de la locul incidentului.
În 1968 Pink Floyd lansează în SUA albumul A Saucerful of Secrets

Pink Ployd a fost o formație britanică de muzică rock formată în anul 1964 în CAMBRIGE, Anglia, faimoasă pentru compozițiile sale revoluționare în stil rock progresiv și rock psihedelic, cu versuri filozofice, experimente sonore, originalitate, coperte inovative de albume muzicale și spectacole live intens elaborate.
Pink Floyd a devenit una dintre formațiile rock cele mai influente și pline de success, grupul vânzând de-a lungul timpului un număr estimat la peste 75 de milioane de albume muzicale doar în Statele Unite și peste 200 de milioane de albume în restul lumii.
A Saucerful Secrets este al doilea album de studio al trupei de rock engleză Pink Floyd. Albumul a fost lansat la 27 iulie 1968 în Statele Unite ale Americii de către Tower.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"