NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 27 iunie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 27 iunie:

 

În 1967 este instalat primul bancomat din lume la Enfield, Londra


Pe 27 iunie 1967, londonezii erau martorii unei „minuni”. Scoţianul John Shepherd-Barron amplasa în nordul Londrei, pe Enfield, primul bancomat din lume. Nu folosea carduri, ci doar cecuri imprimate cu substanţe radioactive şi elibera numai câte 10 lire sterline. Ideea de a construi un bancomat i-a venit lui Shepherd-Barron în timp ce făcea baie.
 

Mai târziu în 2016 a murit Bud Spencer, actor și fost înotător olimpic italian


S-a făcut remarcat în așa-numitele „western spaghetti” italiene. În România este foarte cunoscut din filmele în care a jucat rolul comisarului Piedone şi din cele în care a jucat cu actorul Terence Hill. A devinit primul italian care a înotat 100 de metri în mai puțin de un minut, la 19 septembrie 1950. În 1951a câștigat medalia de argint la proba „liber” la Jocurile Mediteraneene de la Alexandria, Egipet
 

La 27 iunie, este marcată ziua mondială a pescuitului


Iniţiativa unei asemenea sărbători a fost lansată, în 1984, la Conferinţa Internaţională pentru Reglementare şi Dezvoltare a Pescuitului găzduită de Roma. Momentul este un prilej pentru dezbateri despre pescuitul responsabil. Peştele şi alte vietăţi marine au fost hrană sănătoasă pentru om din vremuri străvechi. Cu timpul, pescuitul a devenit o industrie de care economiile multor ţări depind.
Vânate excesiv, însă, unele specii marine au ajuns pe cale de dispariţie. În numeroase ţări, la această dată, se organizează concursuri de pescuit, un hobby care este practicat – în ultimii ani – de tot mai multe femei.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"