NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 28 decembrie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 28 decembrie:

1065

A fost inaugurată catedrala Westminster Abbey

Westminster Abbey este cea mai veche și cea mai faimoasă dintre catedralele din Londra. Acolo a fost un locaș de cult încă din secolul al VII-lea, când, conform legendei, Sf Petru a fondat o biserică care-i purta numele. Clădirea actuală este rezultatul reconstrucției care a fost începută de Henry III în 1245, apoi continuată în 1745.

1895

Prima proiecție de film, realizată de frații Lumière

Frații Auguste și Louis Lumière sunt copiii industriașului francez Antoine Lumière, proprietarul unei uzine de aparate de fotografiat. Cei doi erau fotografi de meserie, fiind considerați inventatorii primului aparat de filmat și a primului aparat de proiecție cinematografică.
 

1612

 A fost observată pentru prima dată planeta Neptun

Galileo Galilei a fost primul astronom care a observat planeta Neptun în timp ce aceasta se afla în conjuncție cu Jupiter, ceea ce l-a determinat pe celebrul savant să o catalogheze drept o stea fixă. Abia peste 234 de ani, Neptun a fost recunoscută ca  planetă.
 

1969

S-a născut Linus Torvalds

Linus  Torvalds (n. 28 decembrie 1969, Helsinki, Finlanda) este un inginer software finlandez, care a început dezvoltarea nucleului sistemului de operare Linux, iar în prezent este coordonator al proiectului de dezvoltare al acestuia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"