NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 3 decembrie

1948 – S-A NĂSCUT OZZY OSBOURNE

La 3 decembrie 1948, în Birmingham, Regatul Unit, s-a născut Ozzy Osbourne, cântăreț, compositor și actor englez. A fost vocalistul și fondatorul uneia dintre cele mai cunoscute formații de heavy metal din toate timpurile – „Black Sabbath”.

De copil a avut mari deficiențe de vorbire, iar în timpul școlii a avut de suferit din această cauză pentru ca a fost adesea abuzat de învățători. La vârsta de 15 ani a abandonat școala și a fost muncitor în construcții. A făcut șase săptămâni de pușcărie, fiind acuzat de furt dintr-un magazin de haine. În 1967 a fost prima oară când a făcut parte dintr-o trupă de muzică, „Rare Breed”, care au devenit, în 1969, „Black Sabbath”.

Ozzy Osbourne a făcut și o carieră solo de succes.

1981 – S-A NĂSCUT DAVID VILLA

Iar la 3 decembrie 1981, s-a născut fotbalistul spaniol David Villa.

Și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat Euro 2008 și Cupa Mondială din 2010.

A marcat trei goluri în Campionatul Mondial din 2006. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgeterul all-time al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei.

 1999 – A MURIT SCATMAN JOHN

Tot la 3 decembrie, în anul 1999, a murit Scatman John (pe numele său adevărat – John Paul Larkin), cântăreț de muzică jazz și rapper care a combinat scat-ul cu muzica dance. Cea mai cunoscută melodie a sa a fost lansată în 1994 și se numește Scatman.

A primit 14 discuri de aur și 18 discuri de platină. A vândut milioane de înregistrări și a primit la premiile Echo pentru „Cel mai bun artist nou” în Japonia și în Germania.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"