NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 3 ianuarie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 3 ianuarie:

106 î.Hr

S-a născut  Marcus Cicero

Marcus Cicero (n. 3 ianuarie 106 î.Hr. – d. 7 decembrie 43 î.Hr.) a fost un filozof, politician, jurist, orator, teoritician politic, consul și constituționalist roman. El a jucat un rol important în perioada de sfârșit a Republicii romane. Activitatea sa literară și politico-socială s-a concretizat în domenii atât de numeroase, încât Cicero poate fi calificat drept un homo universalis.
 

1496

Leonardo da Vinci testează „mașina de zburat”

Leonardo da Vinci (n. 15 aprilie 1452, Vinci – d. 2 mai 1519, Amboise) a fost cel mai de seamă reprezentant al Renașterii italiene din perioada de apogeu a acesteia. A fost un adevărat spirit universalist: pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor. A conceput diverse aparate de zburat, printre care una cu aripi batante (ornitopter) și o mașină de zburat cu aripă rotativă (helicopter).
 

1870

A început construcția podului Brooklyn din New York

Podul Brooklyn este unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite. Finalizat în 1883, el leagă cartierele Manhattan si Brooklyn din New York City, traversând East River. Având 1.825 m lungime, a fost cel mai lung pod suspendat din lume de la deschiderea sa și până în 1903 și primul pod suspendat pe cabluri din sârmă de oțel.
 

1969

 S-a născut Michael Schumacher

Michael Schumacher (n. 3 ianuarie 1969, Hürth-Hermühlheim, Republica Federală Germania) este un fost pilot de Formula 1. Statistic, prin prisma celor șapte titluri mondiale câștigate, a celor 91 de victorii, 68 de pole position-uri și 76 de cele mai rapide tururi, Michael Schumacher este considerat drept cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"