NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 3 noiembrie


1958 – LA PARIS, A FOST INAUGURAT PALATUL UNESCO

La 3 noiembrie 1958, la Paris, a fost inaugurat Palatul UNESCO. Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură a fost fondată în 1945. Este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite (ONU) care vizează promovarea păcii și securității mondiale prin cooperarea internațională în educație, științe și cultură. Are 193 de state membre și 11 membri asociați, precum și parteneri din sectorul neguvernamental, interguvernamental și privat. Cu sediul în Paris, Franța, UNESCO are 53 de birouri regionale și 199 de comisii naționale care îi facilitează mandatul global.

1992 – BILL CLINTON A DEVENIT PREȘEDINTE AL SUA

 Iar pe 3 noiembrie 1992, Bill Clinton a devenit președinte al Statelor Unite ale Americii. Clinton a fost cel de-al patruzeci și doilea președinte al Statelor Unite ale Americii, servind ca șef al executivului Statelor Unite în două mandate. Înainte de  alegerile din 1992, Clinton a servit cinci mandate de guvernator al statului Arkansas. Soția sa, Hillary Rodham Clinton, a fost senator din partea statului New York, stat în care ambii locuiesc. A fost secretar de stat în administrația Obama. Bill Clinton a fondat și conduce fundația care îi poartă numele.

1998 – LA STRASBOURG, A FOST INAUGURATĂ CURTEA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fost creată pentru sistematizarea procedurii plângerilor în materia drepturilor omului provenite din statele membre ale Consiliului Europei. Misiunea Curții este să vegheze la respectarea prevederilor Convenției Europene a Drepturilor Omului și a Protocoalelor suplimentare de către statele semnatare.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"