NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 5 decembrie

1791

A murit Wolfgang Amadeus Mozart


La 5 decembrie 1791, la Viena, Sfîntul Imperiu Roman de Natiune Germană, s-a stins din viată celebrul compozitor de muzică clasică Wolfgang Amadeus Mozart (n. 27 ianuarie 1756, Salzburg). Mozart a decedat la doar 35 de ani. Cauza decesului nu este clară. Diagnosticul medicului constator era: hitziges Frieselfieber („febră cu eczemă”).

1492

 Cristofor Columb – primul european care a ajuns pe insula Hispaniola


Cristofor Columb a sosit pe insula Hispaniola la 5 decembrie 1492, iar în cursul celei de-a doua călătorii a sa, în 1493, a fondat aici prima colonie spaniolă din Lumea Nouă.

1864

Este promulgată legea instrucţiunii în România


Alexandru Ioan Cuza promulgă legea instrucţiunii, prima lege prin care învăţământul era organizat în mod unitar şi erau stabiliţi anii de studiu: învăţământul primar, de patru ani, gratuit şi obligatoriu, cel secundar, de şapte ani şi universitar, de trei ani. Legea intră în vigoare din septembrie 1865.

1901

S-a născut Walt Disney


S-a nascut Walt Disney, desenator, regizor și producător de film animat american. Co-fondator al studioului Walt Disney Productions, Walt a devenit unul din cei mai cunoscuți producători de film din lume. Compania sa, cunoscută acum sub numele de The Walt Disney Company, are venituri anuale de peste 30 de miliarde de dolari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"