NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 5 noiembrie

1938 – S-A NĂSCUT JOE DASSIN 

 Pe 5 noiembrie 1938, la New York, s-a născut Joe Dassin, cântăreț și compozitor americano-francez de origine evreiască. La începutul anilor 1970 cântecele lui Dassin au atins primele poziții ale topurilor din Franța, devenind renumit. Faptul că era poliglot l-a ajutat să înregistreze cântece și în limbile germană, rusă, spaniolă, italiană și greacă, pe lângă cele în franceză și engleză. A murit din cauza unui infarct în timpul unei vacanțe în Tahiti, pe 20 august 1980 și a fost înmormântat în Mausoleul Beth Olen din cimitirul Hollywood Forever din California.

1959 – S-A NĂSCUT BRYAN ADAMS

Douăzeci și unu de ani mai târziu, la 5 noiembrie 1959, s-a născut Bryan Adams, cântăreț, cantautor, chitarist, compozitor, filantrop, fotograf, muzician, producător muzical și activist canadian. Pentru contribuțiile sale la muzică, Adams a primit numeroase nominalizări, distincții și premii, incluzând douăzeci de premii Juno, cincisprezece nominalizări la premiile Grammy Award, cinci nominalizări la Golden Globe Award și trei la Academy Award. A fost decorat cu Order of Canadași Order of British Columbia pentru contribuții importante în muzică și pentru acte filantropice, realizate prin fundația sa, datorită cărora a ajutat la îmbunățirea educaței oamenilor din întreaga lume. 

2010 – A MURIT ADRIAN PĂUNESCU

Iar la 5 noiembrie 2010 s-a stins din viață scriitorul și omul politic român Adrian Păunescu. A devenit cunoscut în anii 70 datorită cărților sale de poezie și datorită cenaclului „Flacăra”, întrunire muzical-culturală desfășurată în orașele mari ale României, unde artiștii promovați de poet prezentau lucrări muzicale și literare în fața unui public numeros. În cadrul cenaclului, Păunescu a încurajat cultura de masă îndrăgită de publicul tânăr.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"