NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 6 decembrie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 6 decembrie:

1877

A fost realizată prima înregistrare sonoră


Inventatorul american Thomas Alva Edison, cunoscut și ca „Magicianul din Menlo Park”, a fost cel mai prolific inventator al timpului său prin aplicarea practică a descoperirilor științifice. El a realizat prima înregistrare sonoră recitând “Mary had a Little Lamb”, la West Orange, New Jerse.

1768

  A fost publicată prima ediție “Encyclopaedia Britannica”


Encyclopædia Britannica este cea mai veche enciclopedie generală scrisă în limba engleză. Considerată de mulți ca fiind prima autoritate în domeniu, articolele sale sunt de regulă considerate corecte, de încredere și bine scrise.

1917

 Finlanda își declară independența


După Revoluția din Februarie 1917, poziția Finlandei ca parte a Imperiului Rus a fost pusă în discuție, în principal de către social-democrați. Partidele finlandeze de dreapta au început să reconsidere decizia de a bloca transferul puterii executive dinspre guvernul rus spre Finlanda, după ce în Rusia  puterea a fost preluată de comuniștii radicali. Guvernul Finlandei a declarat independența țării la 6 decembrie 1917.

1877

Apare prima ediţie a ziarului Washington Post


The Washington Post este cel mai mare ziar american din Washington, DC. Este, totodată, și una dintre cele mai vechi publicații din Washington, fiind fondată în anul 1877. Ziarul este deținut de compania media The Washington Post Company și a fost premiat  până în prezent cu 47 de premii Pulitzer.

Cmentariile sunt închise

"
"