NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 7 octombrie

ACEASTĂ ZI ÎN ISTORIE 7 OCTOMBRIE

 

1883 – A FOST INAUGURAT CASTELUL PELEȘ

 La 7 octombrie 1883 a fost inaugurat castelul Peleș, pe care domnitorul l-a văzut ca „sediu” al noii dinastii monarhice, devenind reședința de vară a familiei regale. Castelul a găzduit numeroase personalități, regi, muzicieni, scriitori.

După Revoluția din decembrie 1989, Castelul Peleș și Pelișorul au fost reintegrate în circuitul turistic. Începând cu anul 1990, și Pelișorul este deschis publicului spre vizitare.

1952 – S-A NĂSCUT VLADIMIR PUTIN

 Pe 7 octombrie 1952 s-a născut Vladimir Putin, al patrulea președinte al Federației Ruse. În prezent ocupă pentru a patra oară funcția de șef al statului rus, fiind reales în 2018 pentru un mandat de șase ani.

 

1993 – ROMÂNIA A FOST PRIMITĂ ÎN CONSILIUL EUROPEI

  La 7 octombrie 1993, România a fost primită în Consiliul Europei, în urma solicitării din 21 martie 199. Iar la 1 ianuarie 2007, România a devenit stat membru al Uniunii Europene.

 

 2008 – A MURIT GEORGE EMIL PALADE

 Pe 7 octombrie 2008, a murit Gheorghe Emil Palade, biolog, medic, om de știință, specialist în domeniul biologiei celulare, laureat al Premiului Nobel în anul 1974. În 1975 a fost ales membru de onoare al Academiei Române, iar în 1986, președintele Statelor Unite, Ronald Reagan i-a conferit Medalia Națională pentru știință. În 2007, Traian Băsescu l-a decorat cu ordinul național „Steaua României”.

Acest material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova #DRRMRomânia, în cadrul proiectului „Promovarea identității românești prin intermediul portalului de știri NordNews în municipiul Bălți și în zona de nord a RM.” Conţinutul acestei emisiuni nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu RM.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"