NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Această zi în istorie: 8 ianuarie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 8 ianuarie:

1642

 A murit Galileo Galilei

Galileo Galilei (n. 15 februarie 1564 – d. 8 ianuarie 1642) fizician, matematician, astronom și filosof italian, care a jucat un rol important în Revoluția Științifică. Printre realizările sale marcante se numără îmbunătățirea telescoapelor și observațiile astronomice realizate astfel, precum și suportul pentru copernicanism. Galileo a fost numit „părintele astronomiei observaționale moderne„ “părintele fizicii moderne” și „părintele științei moderne”.
 

1864

Se deschide Şcoala Preparandală din Iași

Se deschide, după reorganizare, Şcoala Preparandală din Iaşi, sub conducerea lui Titu Maiorescu. Printre cursanţii înscrişi în anul întîi se afla şi Ion Creangă.
 

1889

A fost patentată prima mașină de calcul

Herman Hollerith (n. 29 februarie 1860, Buffalo, New York – d. 17 noiembrie 1929, Washington, D.C.) a fost un statistician și inventator amereican, care a dezvoltat un tabulator mecanic bazat pe cartele perforate, pentru a cataloga rapid statistici din milioane de bucăți de date. Hollerith este considerat părintele calculului automat modern. În 1889, Herman Hollerith patentează prima mașină de calcul.
 

1935

S-a născut Elvis Presley

Elvis Presley (n. 8 ianuarie 1935, Tupelo, Mississippi – d. 16 august 1977, Memphis, Tennessee) a fost un cântăreț și actor american, cunoscut frecvent ca “Regele Rock ‘n’ Roll”-ului sau, simplu, “The King” cu toate că obținuse și trei premii Grammy pentru muzică Gospel.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"