NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 9 octombrie

 

 

 

1940 – S-A NĂSCUT JOHN LENNON

 La 9 octombrie 1940 s-a născut John Lennon, compozitor, cântăreț, unul dintre fondatorii trupei The Beatles. A fost o fire rebelă, cântecele, desenele și interviurile sale denotau un spirit critic, în răspăr cu politica acelor vremuri.

S-a retras din industria muzicală în 1975, pentru a fi alături de familie, dar, cinci ani mai târziu, s-a relansat cu albumul „Double Fantasy”, album apărut cu numai trei săptămâni înainte de moartea sa.John Lennon a fost asasinat pe 8 decembrie 1980.

La 9 octombrie 2000, an în care ar fi împlinit 60 de ani, la Tokyo a fost inaugurat primul muzeu consacrat memoriei legendarului muzician.

1950 – S-A NĂSCUT VASILE IORDACHE

Iar pe 9 octombrie 1950, la Iași, s-a născut fotbalistul Vasile Iordache, unul dintre cei mai talentați portari români din toate timpurile. A fost supranumit „Eroul de pe Wembley”, datorită prestației de excepție în meciul dintre România și Anglia din 29 aprilie 1981.

Vasile Iordache afăcutparte din lotulnaționaleiRomâniei care a participat laCamionatul European de Fotbaldin Franța, înanul 1984. Iarînanul 1980 a câștigat Cupa Balcanică după o finală România-Iugoslavia.

1966 – S-A NĂSCUT DAVID CAMERON

 Șaisprezece ani maitârziu, pe 9 octombrie 1966 s-a născut David Cameron, politician britanic, ex-prim-ministru al Regatului Unit. A studiatfilosofie, științepoliticeșieconomice la Oxford. În 2001, a devenitmembru al Parlamentuluibritanic. Nouă ani maitârziu, la 11 mai 2010, reginaElisabeta a II-a l-a numitînfuncția de prim-ministru, funcție pe care a deținut-o pânăîn 2016. Și tot înperioada 2010-2016, David Cameron a fostliderulPartidului Conservator din Anglia.

Acest material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova #DRRMRomânia, în cadrul proiectului „Promovarea identității românești prin intermediul portalului de știri NordNews în municipiul Bălți și în zona de nord a RM.” Conţinutul acestei emisiuni nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu RM.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"