NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie:18 aprilie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 18 aprilie:

În 1929

 

Se naște Ion Voinescu


A fost un fotbalist român, cunoscut și sub porecla de „Țop” Voinescu. care a murit în data de 9 martie a anului 2018. Voinescu a acumulat 22 de selecționări în Naționala României. În 1952 a participat la Olimpiada de la Helsinki, prestație în urma căreia presa finlandeză l-a considerat „cel mai bun portar al lumii”!
S-a retras complet din fotbal spre sfârșitul anilor ’80.
 

 În 1955

 

A decedat Albert Einstein


Albert Einstein a fost un fizician german laureat al Premiului Nobel.
A fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii. Einstein nu s-a manifestat doar în domeniul științei. A fost un activ militant al păcii și susținător al cauzei poporului evreu căruia îi aparținea.
Einstein a publicat peste 300 de lucrări științifice și peste 150 în alte domenii.

În 1971

Se lansează prima stație spațialăSalyut 1


Este o stație spațială experimentală aflată în spațiu. Ea poate servi ca spațiu locuibil pentru un echipaj, post de comandă pentru operații pe orbită în jurul Pământului și ca port de întâlnire și acostare pentru mici nave spațiale.
Scopul pentru care este construită este studiul efectelor microgravitațieiși a menținerii vieții în spațiu și ca platformă de observație astronomică și a Pământului.
 
 

Mai târziu în 1983

 

Ziua internaţională a monumentelor şi a siturilor


În fiecare an, la 18 aprilie, ICOMOS – Comitetul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor celebrează Ziua internaţională a monumentelor şi a siturilor aprobată în cadrul celei de-a 22-a Conferinţe Generale a UNESCO. Această zi oferă posibilitatea ca publicul larg să conştientizeze dimensiunea patrimoniului monumentelor şi siturilor la nivel naţional şi mondial, precum şi a vulnerabilităţii acestuia. Totodată, sunt aduse în atenţia oamenilor şi eforturile necesare protecţiei şi conservării acestui patrimoniu.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"