NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 30 august

S-A NĂSCUT GHEORGHE COZUB


Gheorghe Cozub s-a născut la 30 august 1937 în Cuhureștii de Sus. A fost un inginer oenolog, vinificator emerit al Republicii Moldova și al Franței, profesor universitar, doctor habilitat în științe tehnice, de două ori laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova în 1974 și 1983.
 

S-A NĂSCUT WARREN BUFFETT


În anul 1930 s-a născut în Omaha, Nebraska Warren Buffett, om de afeceri, investitor, filantrop și miliardar american . Este recunoscut pentru stilul de viață modest, în ciuda averii imense pe care o deține. In anul 2017 a fost pus pe locul al doilea pe lista celor mai bogați oameni din lume.
 

A APĂRUT PRIMA SCRIERE FILOZOFICĂ ROMÂNEASCĂ


În această zi în 1698 a apărut, la Iași, prima scriere filosofică românească: Divanul sau gâlceava înțeleptului cu lumea de Dimitrie Cantemir. Divanul sau gâlceava înțeleptului cu lumea, scrisă în română și tipărită la Iași în 1698 este una din lucrările fundamentale ale lui Dimitrie Cantemir. Această operă este prima lucrare românească originală de gândire religioasă.
 

PRIMUL ZBOR AL NAVEI DISCOVERY


La dat de 30 august 1984 are loc primul zbor al navetei Discovery. Naveta Spațială Discovery a fost una din cele trei navete rămase operaționale în flota navetelor spațiale ale NASA. Discovery a efectuat misiuni de cercetare, dar și de asamblare a Stației Spațiale Internaționale.
 

S-A NĂSCUT PĂRINTELE FIZICII NUCLEARE


Ernest Rutherford s-a născut la 30 august 1871, în Nelson, Noua Zeelandă. A fost un fizician și chimist din Noua Zeelandă, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în anul 1908. Este considerat „părintele” fizicii nucleare.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"