NordNews
Avem ce spune

Acordul pentru Brexit „este mort”. Miniștrii Theresei May iau în calcul un nou referendum

Numeroşi miniştri din Guvernul britanic consideră că acordul Brexitului negociat de Theresa May cu Uniunea Eurpeană (UE) este mort, dezvăluie sâmbătă The Times, după ce premierul britanic nu a obţinut, la Bruxelles, ”asigurările” pe care s-a dus să le obţină, transmite digi24.ro.
Potrivit ziarului, principalii miniştri britanici discută diverse opţiuni – inclusiv organizarea unui nou referendum pe tema ieşirii Marii Britanii din UE, după cel organizat în 2016.
Un grup de miniştri – între care şi ministrul Finanţelor Philip Hammond – încearcă să privilegieze opţiunea unui al doilea referendum, în cazul în care celelalte opţiuni se epuizează, potrivit Times.
Însă alt grup de miniştri – în care se află miniştrii de Interne Sajid Javid şi Mediului Michael Gove – nu doresc o nouă consultare populară.
Tot potrivit ziarului, alţi miniştri de prim-plan, între care ministrul de Externe Jeremy Hunt, sunt dispuşi ca Marea Britanie să părăsească UE fără acord.
Theresa May, care a amânat la începutul săptămânii ratificarea acordului Brexitului în camera Comunelor, de frică să  nu-l piardă, a scăpat miercuri unei moţiuni de cenzură a deputaţilor conservatori.
Ea a încercat să obţină, la Consiliul European, la bruxelles, garanţii în măsură să o ajute să obţină ratifcarea în Camera Comunelor, a cărei dată nu a fost încă stabilită, dar care va avea loc cel mai târziu la 21 ianuarie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"