NordNews
Avem ce spune

Acte falsificate și două mașini radiate de la evidență depistate la frontiera moldo-ucraineană

Patru mijloace de transport au fost verificate suplimentar, întrucât șoferii au prezentat acte false la controlul de frontieră. Incidentele au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în ele fiind implicați patru cetățeni ai Republicii Moldova.
Potrivit unei informații operative, patrula SPF Briceni a oprit pe traseul ce leagă localitățile Briceni și Cotiujeni un automobil de marca Opel Astra cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești. Șoferul de 36 de ani nu avea asupra sa nici un document de înregistrate al vehiculului.
În timpul verificării suplimentare, s-a constatat că mijlocul de transport este radiat de la evidență și  nu este înregistrat în modul stabilit de legislația în vigoare a țării de origine.
Și polițiștii de frontieră din PTF Ocnița au depistat la intrarea în țară un BMW cu numere de înmatriculare lituaniene, care figura în baza de date ca fiind exclus de la evidență. Conducătorul auto de 41 de ani era un locuitor al satului Codrenii Noi, raionul Dondușeni. Acesta a spus că și-a procurat automobilul legal, de la o firmă străină și urma să-l înregistreze pe teritoriul țării, conform legislației în vigoare.
Al treilea mijloc de transport, un auotmobil de marca Volkswagen Caddy, al cărui șofer era un tânăr de 19 ani, a fost verificat suplimentar de către inspectorii din PTF Briceni, după ce au fost identificate semne de falsificare a asigurării internaționale ,,Cartea Verde”, care ar fi fost emisă de o companie franceză. Tânărul nu a dorit să ofere detalii privitor la  acest caz. El a putut să-și continuie drumul, numai după ce a cumpărat o „Carte Verde” autentică.
Ultimul incident s-a petrecut la punctul de trecere Mirnoe, unde polițistul de frontieră a identificat un șofer, originar din Cahul, ce deținea un permis de conducere fals. Acesta fusese, chipurile, eliberat de către autoritatea din Israel. Bărbatul susține că nu cunoaște nimic despre contrafacerea actului cu pricina, dar a recunoscut că l-a perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute contra sumei de 500 de euro. Permisul de conducere a fost trimis laboratorului tehnico-juridic pentru efectuarea expertizei.
Polițiștii de frontieră au întocmit procese verbale de constatare a ilegalităților la frontiera de stat și  continuă  cercetările pentru elucidarea circumstanțelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata