NordNews
Avem ce spune

Acte românești falsificate, depistate la frontiera de stat

Acte romănești falsifiate au fost depistate la punctul de trecere Giurgiulești – Galați. Polițiștii de frontieră au depistat și au ridicat un pașaport și un permis de conducere cu semne de falsificare. Acestea au fost găsite în autocarele ce transportau pasageri și colete, având ca itinerare de deplasare – Marea Britanie și Italia.

La punctul de trecere a frontierei de stat, s-a prezentat un autocar înmatriculat în Republica Moldova, care urma să ajungă în Londra, Marea Britanie. Conform analizei de risc, dar și a unor acțiuni operative lansate pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților la frontiera de stat, un ofițer de investigații din cadrul Direcției regionale SUD de comun cu inspectorii de frontieră au supus mijlocul de transport controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări minuțioase. Ca urmare, la examinarea unui colet s-a stabilit prezența pașaportului, care ar fi eliberat de autoritățile române pe numele unui cetățean neidentificat. Șoferul autocarului nu a putut explica cele depistate, nefiind în cunoștință de cauză.

Două ore mai târziu, pe același sens de deplasare – ieșire din țară, a fost supus cercetărilor suplimentare un alt autocar, înmatriculat în România. Echipa mixtă a depistat un plic în geanta de mână a șoferului, în care se găsea un permis de conducere românesc. În urma verificării actului cu tehnica specială, s-a constatcă este falsificatm deoarece lipseau mai multe elemente de protecție. Șoferul autocarului a precizat că fusese rugat de o persoană străină să transmită plicul în Italia la o altă persoană.

Conform procedurilor legale, actele a fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al.(1) și al.(2), CPP a RM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"