NordNews
Avem ce spune

Acțiunile europene și petrolul scad puternic, pe fondul temerilor privind răspândirea coranavirusului

Acțiunile europene se depreciază puternic în prima parte a tranzacțiilor de luni, în contextul în care temerile privind potențialul impact al noului coranavirus asupra economiei globale afectează cererea pentru activele riscante, transmite profit.ro.

Numărul deceselor a crescut la 81 în China, iar virusul s-a răspândit în peste alte 10 țări, inclusiv în Franța, Japonia și Statele Unite, stârnind îngrijorări cu privire la capacitatea Beijingului de a gestiona epidemia, scrie Reuters. În jurul prânzului, indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se deprecia cu 1,77%, până la 416,13 puncte, după ce anterior a atins un minim intraday de 416,05 puncte.
Pe bursa londoneză, indicele FTSE 100 înregistra un declin de 2,17%, indicele CAC 40 de la Paris se corecta cu 2,03%, iar indicele DAX de la Frankfurt era în coborâre cu 1,87%. CITEȘTE ȘI CONFIRMARE RCS&RDS lansează o operațiune majoră – ofertă pentru obligațiuni de 800 milioane euro, pentru refinanțarea datoriei Companiile din minerit și producătorii de bunuri de lux, care depind în mare măsură de cererea chineză, înregistrau cele mai puternice corecții.
În topul deprecierilor, titlurile Anglo American erau în coborâre cu 5,91%, iar acțiunile Burberry consemnau un declin de 5,55%. Cotațiile petrolului sunt și ele afectate, în pofida asigurărilor Arabiei Saudite că răspândirea virusului nu afectează cererea.
Piețele sunt influențate de factori psihologici și de așteptările “extrem de negative ale unor participanți, în pofida impactului foarte limitat [al virusului] asupra cererii globale de petrol”, potrivit ministrului saudit al Energiei, prințul Abdulaziz bin Salman Al-Saud. Prețul petrolului Brent cu livrare în martie a scăzut cu 3,25%, la 58,72 dolari/baril, cel mai redus nivel începând cu luna octombrie.
Cotațiile petrolului West Texas Intermediate (WTI) erau în coborâre cu 3,4%, la 52,39 dolari/baril, de asmenea cel mai mic preț din ultimele peste 3 luni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"