NordNews
Avem ce spune

Activitatea a cinci instituții va fi analizată de Parlament. În cazul unor concluzii negative, conducătorii structurilor vor fi sancționați

Parlamentul va analiza activitatea Consiliul Concurenței, Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE), Consiliului Audiovizualului (CA), Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) și Comisiei Naționale a Pieții Financiare (CNPF), iar în cazul unor concluzii negative, conducătorii acestor structuri vor fi sancționați, inclusiv prin revocarea din funcție, scrie zdg.md.

Asta după ce proiectul prin care se instituie noi mecanisme de control și de sancționare a conducătorilor unor autorități publice aflate sub control parlamentar a fost votat joi, 9 septembrie, în prima lectură, de majoritatea parlamentară.

Proiectul integral:

Proiectul vizează Comisia Națională a Pieței Financiare, Consiliul Concurenței, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, Consiliul Audiovizualului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Principalele prevederi țin de instituirea mecanismului de control și de sancționare a conducătorilor acestora în caz de executare necorespunzătoare a atribuțiilor delegate conform legislației sau exercitării activității defectuoase, inclusiv prin revocarea din funcție.

Autorii inițiativei menționează că acordarea dreptului Parlamentului de a revoca din funcție membrii autorităților publice autonome urmare a audierii rapoartelor anuale de activitate vine să responsabilizeze organele de conducere ale acestor autorități în fața Legislativului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"