NordNews
Avem ce spune

„ACUM Platforma DA și PAS”nu vor participa la consultarea de marți, organizată de președintele Igor Dodon

Reprezentanții blocului politic „ACUM Platforma DA și PAS” nu vor participa la consultarea de marți, organizată de președintele Igor Dodon și anunță discuții despre votarea pachetului de legi privind „dezoligarhizarea statului”, scrie cotidianul.md

 

Deputații blocului ACUM spun că nu vor participa la negocieri cu Partidul Democrat din Moldova (PDM), „care se face responsabil de sărăcirea și alungarea oamenilor din țară”.

„Nu avem ce să discutăm cu conducerea PDM, care se face vinovată de capturarea instituțiilor statului. Nu mergem la această discuție. Reiterăm că problema principală a Republicii Moldova este statul capturat, sunt instituții care nu își pot îndeplini responsabilitățile față de cetățeni”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu.

În context, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunțat că blocul ACUM invită toți deputații „care nu sunt controlați de regimul oligarhic” la masa de negocieri pentru a stabili votarea pachetului de legi privind dezoligarhizarea statului.

„Deputații blocului ACUM insistă pe votarea pachetului de legi privind dezoligarhizarea statului. În context, invităm la discuții transparente toți deputații care nu sunt controlați de regimul oligarhic”, a declarat Năstase.

Întrebați ce vor face dacă la discuții vor veni deputați PDM sau ai Partidului Șor, Sandu a declarat că aceștia vor fi rugați să părăsească încăperea.

Discuțiile organizate de blocului ACUM ar urma să aibă loc marți, începând cu ora 10:00.

Amintim că, după ce marția trecută reprezentanții PSRM, PDM și ai blocului ACUM au mers la Reședința de Stat pentru consultări cu șeful statului, Dodon a declarat că mâine va organiza o ședință comună cu liderii celor trei formațiuni parlamentare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"