ACUM: „Acordul care a fost rupt, noi nu putem să-l lipim. Noi am fost raționali și constructivi”

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Blocul ACUM susține că nu poate fi făcut niciun compromis pe domeniul justiției. Iar în ceea ce privește propunea lui Igor Dodon de a vota în Parlament modificarea Legii la Procuraturii deputații ACUM susțin că nu mai există timp pentru această variantă, scrie deschide.md.

Toate procesele se vor stagna, dacă noi nu vom avea o reforma veritabilă a justiției. Domnul președinte a încercat să ne convingă că el nu vrea să devină Plahotniuc 2. Răspunsul nostru a fost foarte clar, noi vrem fapte, nu vrem vorbe și în aceest context este foarte important pasul care a fost făcut de blocul ACUM cu reforma justiției și este hârtia de turnisol. Acordul care a fost rupt, noi nu putem să-l lipim. Noi am fost raționali și constructivi” a declarat Alexandru Slusari.

„Aceasta este hârtia de turnesol care va arăta dacă se dorește cu adevărat reformarea justiției. Compromisuri și concesii nu pot fi făcute. Noi ne-am spus poziția, mingea e pe terenul președintelui și a PSRM. Am văzut ce au făcut astăzi aici socialiștii. Nu putem încleia acordul rupt aici”, a spus Alexandru Slusari.

În același timp Igor Grosu a precizat că că astăzi a fost Maia Sandu la fracțiunea PSRM, după care am avut o intrvedere cu președintele. Au fost discuții față în față, la rece. S-a spus ceea ce nu s-a spus demult.

„Nicio reformă în eocnomie, social, transport, educație nu va avea succes dacă nu facem o adevărat reforma în domeniul justiei. Noi nu mai avem timpul asta la dispoziție. Nu cumva castă de procurori corupți încearcă să caute indulgenți. Iată de ce Guvernu a venit cu această asumare. Dacă nu rupem acest cerc vicios al corupției, o să revenim tot acolo unde ne-am pornit. Pentru noi Guvernarea nu este un scop în sine”, a precizat deputatul.

Grosu s-a referit și la propunerea președintelui Dodon ca aceste modificări ale legii cu privire la Procuratură nu pot fi expediate acum la Comisia de la Veneția pentru că se trage de timp: „Asta înseamnă încă o lună de așteptare, nu mai avem acest timp. Putem vota astăzi la Parlament aceste modificări și după așteptăm orice fel de comentarii asupra acestei legi”.

leave a reply