NordNews
Avem ce spune

Administrația OT Bălți a Cancelariei de Stat în frunte cu Octavian Mahu va fi demisă

Guvernul Sandu urmează să voteze, vineri, o hotărâre prin care mai multe persoane, angajate în funcții înalte în Executiv, vor fi anunțate că locurile lor de muncă sunt lichidate. Pe listă sunt trecute 33 de persoane care dețin funcțiile de secretar general de stat și secretar de stat și 32 de șefi și șefi adjunct în cadrul oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, scrie agora.md.
În document se regăsesc și șeful Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, Octavian Mahu, dar și cei 4 adjuncți ai săi : Ghenadie Chițac, Verginia Scobioală, Corneliu Vasilachi și Teodor Donos.

,,În termen de 3 luni, în legătură cu lichidarea funcțiilor publice de secretar general al Guvernului, secretar general de stat, secretar de stat, șef și șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, urmează să întreprindă măsurile necesare conform legii, inclusiv desfășurarea procedurilor legale ce vizează eliberarea din funcție a persoanelor respective”, se arată în explicația Guvernului.

Potrivit unui proiect de lege al ACUM, funcția de secretar de stat va fi substituită cu cea de demnitar de stat. La ministere va exista câte un secretar general, care va activa în subordinea nemijlocită a ministrului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata