NordNews
Avem ce spune

Administratorul special al CNPF a acces în biroul de la „Moldasig”. Primul său ordin a fost rupt

După cinci zile de încercări în sfârșit administratorul special numit de CNPF a putut să intre în oficiul Moldasig. Cu toate acestea administratorul este limitat în urma acțiunilor subversive ale auditorilor, scrie deschide.md

Pe 20 noiembrie CNPF a hotărât să pună un administrator special nou la conducerea Moldasig conferindu-i împuterniciri depline pentru conducerea gestionarea și controlul companiei. Exact în aceeași zi de la Moldasig este expediat în adresa regulatorului încă o cerere, scrisă de mână deja, prin care se cere CNPF-ului să anuleze ultima decizie. Cea din urmă insituție răspunde că cererea este una inadmisibilă.

Surse din cadrul Moldasig susțin că administratorul special a reușit să intre în biroul său dar acestuia îi este restricționată activitatea. Ba chiar primul ordin semnat de acesta a fost rupt iar angajații companiei de asigurări sunt amenințați cu demisia dacă vor îndeplini vreun ordin al acestuia.

CNPF deocamdată nu a confirmat și nici nu a infirmat cazul dat, însă ni s-au dat asigurări că în cel mai scurt timp instituția va veni cu o reacție.

Amintim că Veaceslav Platon a spus clar aseară că este acționar la Moldasig și că are interesele sale și anume că acționarii nu au primit „dividente în ultimii patru ani”. Mai mult Platon a trecut și la atacuri în adresa CNPF susținând că membrii regulatorului sunt hoți și corupți.

În cadrul emisiunii TV8 „Politica Nataliei Morari” Platon a fost întrebat de ce reacționează la situația de la Moldasig și care sunt interesele acestuia. Cel din urmă a recunoscut că în 2012 prin intermediul unei companii a achiziționat 5% din acțiuni. Ulterior împreună cu partenrii săi au controlat aproape 80% din acțiunile companiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"