NordNews
Avem ce spune

Admiterea 2019-2020: Școala de Studii Avansate în Jurnalism – Școala TA de Jurnalism

Ai absolvit un colegiu sau ești în ultimul an de facultate – fie la zi, fie cu frecvență redusă? Ți-ai luat licența într-un domeniu, dar vrei să faci (și) jurnalism? De 13 ani, Școala de Studii Avansate în Jurnalism este locul unde, în doar zece luni, înveți meseria de jurnalist de la cei mai buni profesioniști locali și internaționali.
Ce este ȘSAJ?
Școala de Studii Avansate în Jurnalism este un proiect ambițios al Centrului pentru Jurnalism Independent din Moldova, care vine să răspundă celor mai noi tendințe în materie de predare/învățare și practicare a meseriei de jurnalist, într-o lume în care Convergența și Inovația dictează regulile în jurnalismul de calitate. Noi nu suntem o instituție de învățământ clasică, dar nu anulăm importanța elementelor care fundamentează dintotdeauna jurnalismul. Noi aducem noutatea, interactivitatea și tehnologiile în procesul de formare a jurnalistului universal al secolului al XXI-lea.
Ce vei învăța la ȘSAJ?
Studenții ȘSAJ vor învăța de la cei mai buni jurnaliști și experți media de la noi și de peste hotare pe ce și din ce este construită profesia de jurnalist, care îi sunt pilonii și cum aceștia pot fi ancorați în realitățile mereu în schimbare și inovare ale mileniului al treilea. Știri, reportaje și interviuri, new media, storytelling și design, arta sunetelor și a imaginii video, fotografia, blogging-ul și vlogging-ul,acestea și multe altele fac parte din oferta noastră educațională pentru tine, unică în țară.
Tot la ȘSAJ vei testa aplicații, realiza propriile produse media, întâlni personalități din politică, economie sau business, dar și participa în proiecte media locale și internaționale, incluzând vizite de studiu în România și Germania.
Ce trebuie să faci pentru a deveni studentul ȘSAJ?
Pentru a fi printre studenții celei de-a 14-a promoții este suficient să ai studii superioare sau să fii în ultimul an de facultate/colegiu – la zi sau cu frecvență redusă, și să ai ambiție, perseverență, curaj și dorință de a face jurnalism de calitate.
Dosarele vor conține:

  • CV-ul
  • Formularul candidatului (care poate fi descărcat AICI)
  • Un eseu pe o temă la alegere/articol publicat (dacă există)
  • Copia diplomei de studii superioare/medii de specialitate sau un certificat care să confirme că sunteți student(ă) în ultimul an de facultate
  • Copia buletinului de identitate

Dosarele pot fi depuse online, la adresa [email protected].
Sau direct la sediul școlii: str. Veronica Micle 1/1, până pe 1 iulie 2019.
Mai multe detalii despre procesul de admitere le puteți afla aici:
Pagina web a ȘSAJ
Pagina de Facebook a Școlii
Contul de Instagram al Școlii
și la numerele de telefon: 022 92 94 40, 068 355 570 (Ghenadie Râbacov).
Școala de Studii Avansate în Jurnalism – Școala TA de Jurnalism!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata