NordNews
Avem ce spune

Adresele la mai multe secții de vot din diasporă, modificate

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) vine cu precizări în contextul turului II al alegerilor prezidenţiale, ce se va desfăşura duminică, 15 noiembrie, transmite tvrmoldova.md. 

Potrivit MAEIE, pentru o mai bună organizare a votării şi asigurarea accesului pentru alegători, unele secţii de votare şi-au schimbat adresa, după cum urmează:
ITALIA:

  • 1/380 Milano, Via Tortona 27
  • 1/369 Parma, Via Bizzozzero, 13, Parco Bizzozzero
  • 1/376 Verona, Piazzale Olimpia, 3
  • 1/367 Bologna, Via del Pilastro 2, Hotel Savoia

GERMANIA:

  • 1/349 Frankfurt

PSD Bank Arena,Richard-Herrmann-Platz 1D – 60386 Frankfurt am Main

  • 1/352 München

Alte KongresshalleAm Bavariapark 14,80339 München

ROMÂNIA:

  • 1/408 Iaşi

Casa de Cultură a Studenţilor Iaşistr. Vasile Conta, nr. 30, cod 700106 Iaşi

ISRAEL:

  • 1/358 Tel Aviv

Sediul Beit Hasofer – Casa Ziariştilorstr. Eliezer Kaplan 6, or. Tel AvivPotrivit MAEIE, toate cele 139 de secţii de vot din străinătate vor fi deschise pe parcursul zilei de astăzi între orele 07:00 – 21:00 (ora locală din fiecare stat) cu excepţia la Baku (07:00 – 18:00) şi Strasbourg (07:00 – 20:00).
„În conformitate cu prevederile legislaţiei electorale, turul II de scrutin se organizează şi se desfăşoară în aceleaşi condiţii ca şi turul I de scrutin (cu aceleaşi consilii şi birouri electorale, în baza aceloraşi liste electorale). Fiind conştienţi de faptul că în turul II de scrutin ar putea să se înregistreze o prezenţă la urne mai înaltă în rândul diasporei decât în ziua de 1 noiembrie, Comisia Electorală Centrală a decis, să majoreze tirajul buletinelor de vot pentru unele secţii de votare din afara R. Moldova, dar şi completarea birourilor electorale cu noi funcţionari. Totodată, după o evaluare a logisticii electorale, secţiile de votare care au înregistrat un număr mare de votanţi în primul tur, vor fi dotate suplimentar cu urne şi cabine de vot”, se spune într-un comunicat de presă al MAEIE.

Pentru alegerile preşedintelui R. Moldova, 139 de secţii de votare au fost constituite în diasporă.
Informaţia poate fi consultată accesând rubrica „Alegeri prezidenţiale 2020”.
Lista cu paginile web şi Facebook a tuturor ambasadelor poate fi accesată AICI.Adresele secţiilor de votare din diasporă pot fi accesate pe site-ul diaspora.cec.md al Comisiei Electorale Centrale.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"