NordNews
Avem ce spune

Adrian Candu: chiar și devine deputat, Shor „ nu va avea imunitate ”

Pentru președintele Parlamentului, Andrian Candu, nu e o problemă dacă primarul de Orhei, Ilan Shor, va deveni deputat, asta în ciuda faptului că este principalul figurant în dosarul privind jaful din sistemul bancar, Cotidianul.md.
Întrebat în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1 cum comentează acuzațiile precum că în cazul lui Shor s-ar face justiție selectivă, Candu a respins acest lucru, menționând că „Shor a fost condamnat deja în prima instanță” și că așteaptă și decizia de la Apel.
„Shor a cooperat cu anchetatorii. Are o înțelegere cu anchetatorii. Asta nu-l scutește de răspundere penală. Este vorba doar de timp. Are restricție de a părăsi țara”, a declarat Candu.
În privința posibilității ca Shor să ajungă deputat, Candu nu s-a arătat deranjat, întrucât oricum nu va avea imunitate.

„Vom vedea dacă va fi sau nu admis la alegeri. Asta depinde de ANI, care trebuie să elibereze certificatul de integritate. Imunitate nu va avea. Legea spune clar – o persoană condamnată, dacă devine deputat, imunitatea nu se aplică. Dacă o persoană cum e Ilan Shor devine deputat, asta nu-l salvează. Procurorii vin și-l iau din sala de plen și l-au dus”, a mai spus vicepreședintele PD.
Această perspectivă nu-l sperie însă pe primarul de Orhei, al cărui partid este unul dintre cele mai active în această perioadă, în special la cadouri electorale sub formă de produse alimentare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"