NordNews
Avem ce spune

Finul lui Nichifor, despre relațiile acestuia cu Plahotniuc, implicarea în evenimentele din 7 aprilie și furturile de pe carduri

Controversatul afacerist Adrian Nichifor, un apropiat al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, și-ar fi continuat fărădelegile și după ce a ajuns în pușcărie, susține finul acestui de cununie, Boris Sprîncean, scrie Cotidianul.

Prezent miercuri în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, Sprîncean a vorbit despre serviciile pe care nașul său le-a oferit diferitor politicieni, printre care Vladimir Plahotniuc, Constantin Botnari sau Valeriu Guma.

El a declarat că nașul său ar fi înscenat un flagrant, în urma căruia fostul șef Victoriabank, Victor Țurcan, a fost reținut pentru luare de mită. Episodul face parte dintr-o serie de atacuri raider asupra băncii care au culminat cu preluare acesteia de către Plahotniuc.

„Nichifor era un personaj foarte ascultător lui Plahotniuc, îl respecta și i se închina în față. Cunosc episodul de la Victoriabank. A fost inițiativa lui Adrian, ideea a fost a lui, a venit și i-a propus-o lui Plahtoniuc, iar Plahotniuc a acceptat-o. Era vorba despre un credit destul de mare, iar Adrian a venit și i-a băgat plicul în calitate de șpagă ”, a dezvăluit Sprîncean.

El mai susține că nașul său ar fi fost implicat în evenimentele din 7 aprilie, la comanda lui Vlad Plahotniuc. Nichifor ar fi dirijat procesul de instalare și supraveghere a unor puști cu lunete pe clădirile din jurul Pieței Marii Adunări Naționale.

„Ziua de naștere a lui Adrian este pe 12 aprilie și am mers la el pentru a ne felicita. La un moment dat m-a invitat în dormitorul său și mi-a arătat 12-14 lunete și vreo 15 pistoale. Acele lunete au servit la evenimentele din 7 aprilie, armele erau puse pe poziție, toate țineau diferite ținte, erau poziționate pe mai multe clădiri, ele așteptau comanda ca să deschidă focul asupra anumitor persoane. Lor li s-a comunicat că pe Aeroportul de la Mărculești staționa grupul Alfa al serviciilor secrete rusești, iar acesta a fost un motiv să nu deschidă focul. Nu cred că Nichifor ar fi făcut acest lucru fără indicațiile lui Plahotniuc”, a mai spus el.

Datorită serviciilor pe care i le-a făcut lui Plahotniuc, Nichifor avea o viață de lux în penitenciar, acolo unde locuia într-un apartament, iar lunar primea câte 1500 de dolari de la Constantin Botnari pentru „strictul necesar”, mai dezvălui Sprîncean.

Totodată, potrivit lui Sprîncean, nașul său deținea în jur de 120 de arme legal și mai multe ilegal. El le-ar fi pus la dispoziția unor politicieni sau influenți oameni de afaceri atunci când organiza vânători. Unul dintre aceștia era fostul deputat PD Valeriu Guma.

Finul lui Nichifor susține că nașul său, din pușcărie, ar fi fost implicat și în schema cu fraudele de pe cardurile bancare și că l-ar fi implicat și pe el în această schemă, în urma căreia s-a ales cu un dosar penal din cauza căruia a fost nevoit să părăsească țara.

Boris Sprîncean susține că se află în prezent într-un stat UE și că s-ar afla sub protecția autorităților de acolo.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"