NordNews
Avem ce spune

„Drumurile Bune” ocolesc orașul Bălți

Porțiunea de drum, care trece pe sub sensul giratoriu suspendat de la intrarea în orașul Bălți dinspre satul Corlăteni, aflată în reparație de jumătate de an, rămâne blocată. Acest lucru îi nemulțumește pe șoferi care, pentru a intra în capitala de nord, sunt nevoiți să facă rondul pe sensul giratoriu. Responsabilii  de la  S.A „Drumuri- Bălți”  promit că în timpul apropiat se vor strădui să identifice fonduri pentru a  reabilita aceast segment rutier.

Șeful Societății pe Acțiuni „Drumuri-Bălți”, Serghei Pcela, a declarat pentru nordnews.md că  drumul cu pricina va fi, probabil, renovat din banii programului „Drumuri bune pentru Moldova”, anunțat acum câteva luni de liderul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.
Eu voi merge mâine la Chișinău și voi discuta cu responsabilii de acolo ca să găsim niște bani, probabil, din ceea ce va rămâne din programul „Drumuri bune pentru Moldova”, pentru a repara acest drum, a precizat Serghei Pcela.
 
Directorul adjunct al Întreprinderii de Stat „ADMINISTRAȚIA DE STAT A DRUMURILOR”, Ion Drucec, afirmă că porțiunea de drum a fost blocată din cauza fisurării pereților laterali ai tunelului prin care trece drumul. Există un pericol real al surpării lor. 
La moment, noi pregătim un proiect de renovare  a acestui drum, proiect cu care intenționăm să participăm la licitație. Sperăm ca, începând cu luna septembrie, să începem lucrările, a declarat Ion Drucec.
 
Șoferii consideră că drumul pe sub pod a fost blocat intenționat, nu pentru că s-ar afla în stare avariată, dar pentru că ar permite mai ușor polițiștilor să monitorizeze traficul și să-i amendeze.
Înainte trecem pe sub pod fără nicio problemă. Acum urc pe sensul giratoriu și acolo stau polițiști și asta mă stresează, spune un șofer.
Era mai comod, habar nu am de ce l-au blocat, probalil, că este avariat. Ar fi bine să-l repare cât mai repede, a declarat o șoferiță.
 
Programul  „Drumuri bune pentru Moldova”prevede reabilitarea a circa 1200 km de drumuri. Suma totală a investițiilor va fi de circa 1,6 miliarde de lei. Banii vor fi alocați din Fondul Rutier – 500 de milioane de lei și din Bugetul de Stat – 1100 de milioane de lei.
În muncipiul Bălți este preconizată reparația a peste 3,6 kilometri de drum în valoare de 6,6 milioane de lei.
 
 
 
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"