Aeroportul Internațional Chișinău a trecut în gestiunea unui miliardar rus

Compania „Avia Invest”, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău după concesionare, confirmă că a cedat controlul asupra companiei către „Komaksavia Airport Invest” Ltd, în proporție de 95%. Beneficiarul acesteia este omul de afaceri și miliardarul rus Andrei Goncharenko, scrie Agora.md.

„În ultimii ani, aeroportul, fiind administrat de compania concesionară, s-a dezvoltat dinamic. Este clar că dezvoltarea în continuare a aeroportului ca centru regional de transport între Europa și Asia depinde de volumul și stabilitatea investițiilor atrase. Printre prioritățile mele se numără construirea unei noi piste de decolare-aterizare pentru avioanele de mari dimensiuni, precum și a unui nou terminal, care va fi cel mai modern din regiune. Atragerea investițiilor pentru realizarea acestor planuri este sarcina mea principală în calitate de nou participant. Avem mult de lucru. Scopul nostru este să majorăm numărul anual al pasagerilor până la 5 milioane în următoarea perioadă”, a declarat Andrei Goncearenko, potrivit unui comunicat emis presei.

De asemenea, „Avia Invest” a spus că „îi asigură pe toți pasagerii, precum și companiile aeriene, că Aeroportul Internațional Chișinău va continua să ofere, în volumul deplin, servicii de calitate tuturor clienților și partenerilor săi”.

Amintim că, pe 23 decembrie, „NR Investments” Ltd, compania deținută de miliardarul Nat Rothschild, a anunțat oficial că renunță la cele 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

leave a reply