NordNews
Avem ce spune

Aeroportul Internațional Mărculești, obligat să achite peste 1,5 mln de euro de o instanță de arbitraj din Rusia

Curtea de Arbitraj din Sankt Petersburg, regiunea Leningrad, a obligat Aeroportul Internațional Mărculești să achite peste un milion de euro unei companii din Rusia pentru repararea unor elicoptere, scrie tv8.md

Conform materialelor instanței, citate de abnews.ru, compania JSC St. din Sankt Petersburg a depus o cerere împotriva Aeroportului Internațional Mărculești cu o cerere de recuperare a unui milion 95 mii 715 euro și 48 mii 380 dolari SUA sub forma de datorii, 436 mii 92 euro și 7 mii 740 euro penalități, 358 mii 430 euro și 6 mii 362 de dolari americani drept dobândă pentru utilizarea unui împrumut comercial.

Aeroportul Internațional Mărculești nu a participat la ședință, iar din partea reclamantului a asistat un reprezentant prin contract. Conform materialelor instanței, cinci contracte și două acorduri au fost încheiate între compania din Sankt Petersburg și aeroport. Toate prevedeau lucrări de reparare a elicopterelor Mi-8 și a componentelor acestora.

Compania din Sankt Petersburg a finalizat toate lucrările, însă potrivit publicației citate, aeroportul nu s-a grăbit să plătească pentru ele. Drept urmare, Compania de reparații a aeronavelor din Sankt Petersburg a depus o cerere în fața instanței.

Pe 12 august, Curtea de Arbitraj din Sankt Petersburg și Regiunea Leningrad a satisfăcut pe deplin pretențiile reclamantului. În plus, aeroportul din Moldova a fost obligat să achite și 200 mii de ruble cu titlu de cheltuieli de judecată pentru plata taxei de stat. Aeroportul poate contesta această decizie în termen de o lună de la data adoptării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata