NordNews
Avem ce spune

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat pastila Molnupiravir pentru tratamentul Covid-19

Cu vot unanim, Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a decis ieri, 19 ianuarie, autorizarea produsului farmaceutic Molnupiravir, capsule 200 mg N10, N40 – medicament indicat în tratarea formelor ușoare și moderate de COVID-19, prin procedura condiționată. În acest sens, în regim de urgență urmează a fi avizat prețul produsului, iar după publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, preparatul va putea fi plasat pe piața farmaceutică din Republica Moldova.

Molnupiravir poate fi găsit deja în farmacii, după ce luna trecută AMDM a oferit pentru doi producători permis de import, prin procedura de emitere a autorizaţiei de import a medicamentelor neînregistrate. Molnupiravir este indicat pentru tratamentul formelor ușoare până la moderate ale infecției coronavirus 2019 (COVID-19) la adulții cu testul de diagnostic SARS-COV-2 pozitiv și care au cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei forme severe a bolii. Astfel de factori de risc sunt obezitatea, vârsta înaintată (>60 de ani), diabetul zaharat sau bolile cardiace.

Molnupiravir trebuie administrat cât mai curând posibil după stabilirea diagnosticului de COVID-19 și în decurs de 5 zile de la debutul simptomelor, deoarece studiile clinice au demonstrat că medicamentul este mai eficient atunci când se administrează în stadiile incipiente ale bolii.

În total, ieri, membrii Comisiei Medicamentului au avizat autorizarea 46 de produse medicamentoase, dintre care 15 – primar(în premieră) și 31 – repetat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"