NordNews
Avem ce spune

Agenția Proprietății Publice, despre perchezițiile întreprinse de polițiști Î.S. „Cartuș”

Agenția Proprietății Publice vine cu detalii referitor la perchezițiile efectuate ieri dimineață de ofițerii secției „Antitero” de la INI, Serviciului Vamal și PCCOCS, scrie Deschide.md. 

La data de 02.08.2019, S.A. „Cartuș” a încheiat un contract cu una dintre companiile private beloruse în vederea livrării unui lot de muniții cu destinație civilă (vânat și sport), în suma de aproximativ 500 000 Euro. Conform explicațiilor persoanelor responsabile ale S.A. „Cartuș”, mijloacele bănești respective au ajuns în conturile entității și au fost utilizate pentru procurarea munițiilor cu destinație civilă din țările spațiului UE”, se menționează într-un comunicat al APP.

Potrivit Agenției, ulterior, munițiile cu destinație civilă urmau să fie livrate părții beloruse, însă, tranzacția n-a fost autorizată de autoritățile competente ale Republicii Moldova.

Actualmente, administrația S.A. „Cartuș” este în proces de identificare a unei soluții legale alternative pentru a nu admite prejudicierea entității, prin aplicarea sancțiunilor prevăzute de contract”, precizează instituția

Anterior, presa a scris că întreprinderea de stat ar fi fost implicată în importul și reexportul cartușelor expansive. Potrivit sursei citate, cartușele erau importate din SUA și UE, iar ulterior acestea se reexportau în Belarus și Federația Rusă.

Informația respectivă a fost negată de directorul Î.S. „Cartuș”, Vasile Gondiu, care a declarat pentru Deschide.MD că toată activitatea întreprinderii pe care o conduce este una publică, iar Serviciul Vamal ar dispune de toate datele cu privire la importul și exportul a armelor și munițiilor de către companie. Mai mult, Gondiu a menționat că astfel de informații au fost răspândite intenționat de către concurenții săi.

În această dimineață au avut loc mai multe percheziții, inclusiv în biroul administratorului Î.S. „Cartuș”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"