NordNews
Avem ce spune

Agenții economici din Emiratele Arabe Unite vor cumpăra fructe din R. Moldova

Comercianții din Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt interesați să cumpere mere, cireșe și struguri moldovenești. Despre aceasta a discutat reprezentantul unei companii importatoare de fructe pentru EAU și țările din vecinătate, care a vizitat săptămâna curentă Moldova Fruct, la invitația Asociației și proiectului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Agricultura Performanta în Moldova. 

Reprezentantul companiei a venit în această perioadă pentru documentare în privința sortimentului de soiuri, discuții cu potențialii furnizori pe aspecte ce țin de tranzacții.

Principalele cerințe enunțate de cumpărător față de merele moldovenești sunt: soiul Gala – colorație roșie intensă, alte soiuri de mere roșii dulci, mere verzi – Granny Smith, Golden”, indică Asociația Moldova Fruct.

Moldova Fruct a avut primele discuții cu reprezentanții companiei respective în noiembrie 2021, în cadrul unei misiuni în Emiratele Arabe Unite și ulterior la expoziția Fruit Logistica 2022 de la Berlin, Germania.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"