NordNews
Avem ce spune

Agricultorii și fermierii vor ieși din nou la proteste: „De pe 110 hectare eu n-am strâns nimic, absolut nimic…”

Agricultorii din țara noastră vor să iasă din nou la protest. Motivul ar fi că autoritățile bat pasul pe loc în ceea ce privește acordarea despăgubirilor pentru culturile de grupa a doua, scrie agrobiznes.md.

Anunțul despre organizarea protestelor a fost făcut de fermieri într-un grup tematic pe Viber. Acolo, agricultorii susțin că s-au săturat  de atâtea promisiuni și lipsă de acțiuni concrete.

„Pe 19 octombrie ieșim la protest în raioane.”

„Se poate și direct la Capitală să mergem.”

Mai mult decât atât, fermierii spun că nu văd altă soluție, în contextul în care tot strigă după ajutor și roagă statul să le întindă o mână, dar așa și nu sunt auziți.

„Suntem gata de solidarizare.”

„De pe 110 hectare eu n-am strâns nimic, absolut nimic, nici un kilogram de porumb ori floarea-soarelui. Am tare mare nevoie de acești bani. Dar altfel, decât protestând, cum să-i facem pe cei de la conducere să înțeleagă? Noi nu vom ceda.”

Amintim că statul a promis agricultorilor că va acorda compensații și pentru culturile de grupa a doua. Până în prezent, nu s-a făcut nimic concret în acest sens. Guvernul susține că încearcă să identifice mijloace financiare. Potrivit datelor, 514 mii de hectare cu porumb și floarea-soarelui au fost grav afectate în acest an din cauza secetei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata