NordNews
Avem ce spune

Ajun de Sfantul Vasile tragic la Bălți. Un ofițer de la carabinieri a împușcat mortal un tânăr

Un tânăr a murit în drum spre spital, după ce a fost împușcat de un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, într-o încăierare. Tragedia a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 23:15, în localitatea Elizaveta, din municipiul Bălți, scrie deschide.md.
Potrivit informațiilor preliminare, este vorba despre un căpitan din cadrul Unității Militare 1003, care noaptea trecută a împușcat un tânăr de 24 de ani.
Sursele noastre din cadrul IP Bălți, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că totul a început după ce sora militarului l-a sunat și i-a spus că fiul său în vârstă de 16 ani a fost bătut în timp ce umbla cu uratul prin localitatea Elizavetovca, de către alți tineri.
Militarul, împreună cu soția sa și alte două rude, au mers la fața locului, unde ar fi fost atacate de mai multe persoane care aveau bâte și obiecte de fier în mâini, iar el a scos pistolul persoanl de model Baikal și a vrut să tragă un foc de avertizare în aer, însă cineva l-ar fi înpins din spate și arma a fost îndreptată în direcția presupușilor agresori.
Căpitanul IGC le-ar fi declarat polițiștilor că, după ce a fost efectuată împușcătura din pistolul personal, a văzut cum un tânăr s-a prăbușit la pământ. Pistolarul a încercat să-i acorde primul ajutor medical, iar ulterior tânărul rănit a fost preluat de o ambulanță, însă din nefericire s-a stins în drum spre spital.
De altă parte, alți martori oculari, susțin că nimeni nu l-a atacat pe militar, iar el ar fi scos pistolul fără somație și a tras în direcția tinerilor.
Aceleași surse ne-au comunicat că militarul a fost reținut pentru 72 de ore în izlatorul de la IP Fălești.
Pe acest caz polițiștii din Bălți au pornit un dosar penal, iar militarul riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata