NordNews
Avem ce spune

Ajutor din partea Forțele SUA în Europa: Italia primește un sistem de stadializare a pacienților în lupta contra COVID-19

Aeronava C-130J Super Hercules a forțelor militare ale SUA din Europa de la baza aeriană Ramstein, Germania, a transportat un sistem de stadializare a pacienților în (En-Route Patient Staging System – ERPSS) la baza aeriană Aviano, Italia, pentru a fi livrată Ministerului italian al Apărare, informează Comandamentul militar al forțelor SUA în Europa (EUCOM) într-un comunicat de presă.

Acest sistem mobil sau fix oferă 10 paturi pentru pacienți și poate susține un randament maxim de 40 de pacienți într-o perioadă de 24 de ore.

”Pandemia COVID-19 necesită ca noi să lucrăm cu aliații și partenerii noștri pentru a face față provocărilor împreună”, a spus generalul Jeff Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa.
”Acest efort demonstrează sprijinul nostru reciproc în timp ce facem echipă împreună ca răspuns la această criză de sănătate publică. Lucrăm îndeaproape cu prietenii noștri italieni, cu Departamentul de Stat și Comandamentul European al Statelor Unite pentru a ne asigura că furnizăm echipamentul potrivit într-un mod sigur și în timp util. Este privilegiul nostru să susținem Italia, iar angajamentul nostru continuu reflectă valorile poporului american de a oferi asistență ori de câte ori este nevoie”, a menționat Jeff Harrigian.

Sistemul ERPSS conține provizii medicale pentru șapte zile, funcționează în două corturi și poate obține capacitatea de operare inițială în termen de o oră de la notificare. Această configurație specială include și un palet de aprovizionare de 15 zile.
USAFE a prepoziționat echipamentul de la Aviano ca o măsură prudentă pentru a susține zonele cu risc mare de contaminare cu COVID-19, scrie caleaeuropeana.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"