NordNews
Avem ce spune

Ala Nemerenco acuză autoritățile: „Cifra de 42 lucrători medicali decedați la datorie nici pe departe nu este cea reală”

Ex-ministrul sănătății, Ala Nemerenco, vine cu acuzații la adresa autorităților. Într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare aceasta susține că datele despre decesele în rândul medicilor sunt mușamalizate.

Despre cum Ministerul Sănătății ascunde datele despre decesele înregistrate în rândul personalului medical. Cifra de 42 lucrători medicali decedați la datorie nici pe departe nu este cea reală. Și mai jos un exemplu. La 12 octombrie, în comunicatul de presă al ministerului este notat un deces incognito cu #1472 “Femeie de 80 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 06 octombrie, la SCM „Arh. Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, cardiopatie ischemică.” Fără nicio specificare că ar fi lucrător medical. De fapt este vorba despre Maria Andoni, de profesie medic terapeut care a dedicat 60 de ani din viață medicinei. Orfană de ambii părinți, a învățat și a devenit asistentă medicală, după care medic. A lucrat ca terapeut în AMT Botanica, după pensionare (din 1997) – ca asistentă medicală la Liceul Teoretic “Petru Movilă” din Chișinău, neîntrerupt până pe 02.10.2020 când s-a îmbolnăvit. Ministerul nu consideră necesar să fie menționată ca lucrător medical chiar dacă certificatul dumneaei de concediul medical este finisat cu inscripția “deces” la 11.10.2020 în urma complicațiilor COVID19. De ce procedati așa? Ca să îmbunătățiți statisticile? E vorba de memoria unui lucrător medical răpus la datorie. Faceți vă rog corectările de rigoare – în spatele #1472 este un medic și oferiți-i ultimul respect.”, a scris Ala Nemerenco pe pagina ei de Facebook.
La rândul ei, Viorica Dumbrăveanu neagă orice învinuire.

De la începutul pandemiei, 6928 de angajați din sistemul medical s-au infectat de COVID-19, iar 42 de medici și asistenți medicali s-au stins din cauza complicațiilor provocate de coronavirus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata