NordNews
Avem ce spune

Ala Nemerenco, cu un nod în gât: Aduc sincere scuze întregii societăți…

După ce peste 200 de decese de COVID-19, înregistrate în țara noastră, nu au fost raportate la timp de autoritățile din sănătate, ministra de resort, Ala Nemerenco susține că regretă acest lucru și își cere scuze de la rudele pacienților răpuși de infecție. „Chiar dacă nu a apărut și a fost creată această problemă în mandatul meu de ministru, eu aduc sincere scuze întregii societăți”, scrie Realitatea. 

Nemerenco nu a ezitat să precizeze că, de fapt, majoritatea cazurilor de decese neraportate sunt din anul 2020, atunci când la cârma ministerului se afla o altă funcționară. Indirect, a „arătat” cu degetul la fosta ministră din Guvernul Chicu, Viorica Dumbrăveanu.

„În primul rând, țin să exprim condoleanțe tuturor celor care au pierdut pe cineva drag și apropiat din cauza COVID-19 și de asemenea să ne cerem scuze că astăzi trebuie să discutăm despre oameni care nu mai sunt printre noi, prin prisma unor cifre seci… Menționăm că nu vom mai admite asemenea situații și vom avea grijă ca fiecare caz să fie raportat la timp… Din partea ministerului chiar dacă nu a apărut și a fost creată această problemă în mandatul meu de ministru, eu aduc sincere scuze întregii societăți pentru că nu s-a asigurat pe parcurs o informare corectă la acest subiect”, a declarat Ala Nemerenco.

Amintim că pe 10 noiembrie, Ministerul Sănătății a raportat 60 de decese provocate de noul coronavirus. Ulterior, au ținut să precizeze că nouă dintre ele erau decese din zilele anterioare. Situația s-a repetat și joi, pe 11 noiembrie, când au fost raportate 70 de decese, cel mai mare număr de decese înregistrat de la începutul pandemiei de COVID-19 în Republica Moldova.

Potrivit datelor statistice, până acum, în Moldova au decedat 8 323 de oameni, în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"