NordNews
Avem ce spune

Ala Nemerenco despre cazul de corupție de la Căușeni: „Aș recomanda spitalului să demită așa cadre medicale”

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco susține că asistenta medicală din cadrul Spitalului Raional Căușeni ar trebui să fie concediată și nu doar mustrată, așa cum a dispus conducerea instituției. Reacția acesteia vine după ce pe internet au apărut imagini în care femeia adună bani „pentru seringi” de la pacienți, scrie Agora. 

„Este inadmisibil ca așa ceva să se petreacă într-o instituție medicală și nu este de loc o soluție potrivită ca spitalul să se limiteze doar la o mustrare.  Aș recomanda spitalului să demită cu îndrăzneală așa cadre medicale, iar dacă e cumva și administrația implicată în această „colectare” deschisă de “fonduri”, să aibă curajul să-și dea demisia și superiorii la pachet cu asistenta”, susține ministra.

Nemerenco a precizat că Ministerul Sănătății nu poate aplica nici o măsură de pedeapsă, întrucât fondator al instituției medicale este Consiliul Local.

„Aș ruga respectuos atât colegii, cât si pacienții să nu tolereze sub nicio formă plățile pentru servicii, consumabile, medicamente, de “mulțumire” și “condiționare”, a menționat șefa de la sănătate.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"