Fosta ministră a Sănătății : Internarea pacienților infectați cu COVID-19 în Spitalul Clinic Bălți, este lipsită de chibzuință

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Decizia Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de a interna pacienții infectați cu COVID-19 în Secția Boli Infecțioane a Spitaluluic Clinic Bălți este lipsită de chibzuință. Cel puțin asta susține fosta ministră a sănătății, Ala Nemerenco. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nemerenco scrie că blocul în care sunt internați pacienții cu coronavirus, nu a fost reparat mai bine de 30 de ani și nu dispune de grupuri sanitare, pacineții fiind nevoiți să-și satisfacă nevoile fiziologice în căldări bio. Asta în condițiile în care la Bălți există Spitalul de Boli Cronice, care dispune de condiții mai bune.

Cum să-ți treacă prin cap să deschizi secție de COVID19 în secția de boli infecțioase a SCR Bălți cu doar 60 paturi pentru tot nordul republicii, pe care o să le umpli în 2 zile, într-un bloc vechi, o parte din care nu a văzut reparație de 30 ani, fără radiografie pe loc, fără acces a tuturor pacienților la grupuri sanitare (sunt utilizate căldări bio cu acest scop în saloane de 3 pacienți!), fără lift, în apropiere de vre-o 60 metri de spitalul de copii?, scrie fosta ministră a Sănătății. Și asta când în oraș există un spital cu 140 paturi, cu curte mare, izolat, (fostul spital de TB, actualmente e pentru boli cronice), cu 3 etaje, reparat, cu lift, bloc alimentar separat, grupuri sanitare, cabinet de radiografie, secție de reanimare separată. Am discutat cu municipalitatea și ei erau de acord să ofere imediat spitalul sub COVID.

Am încercat să nu vin în spațiul public cu propuneri, dar cumva să le transmit atent (să nu-i supăr cumva) prin diferite canale la minister. Degeaba!
Așa și o să murim, încăpățînați și….

Menționăm că, acum câteva zile, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că, în lupa cu coronavirus va fi antrenat și Spitalul Clinic din Bălți, cât și alte instituții curative din țară. Decizia a fost luată cu scopul de a reduce din încărcătura care cade pe umerii Spitalului Clinic al Ministerului Sănătăţii, dar şi „Toma Ciorbă”. În acest scop, în Secția Boli Infecțioase a spitalului din Bălți, au fost amenajate 40 de boxe medicale.

leave a reply