NordNews
Avem ce spune

Ala Nemerenco: „Ne place sau nu să intrăm într-un lockdown, dar e necesar”

Posibilitatea ca R.Moldova să intre într-un lockdown va fi discutată astăzi la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Despre aceasta a anunțat consilierul prezidențial pentru Sănătate, Ala Nemerenco, transmite deschide.md. 

„Ne place sau nu, dar fără măsuri restrictive vom ajunge și mai rău. Ne place sau nu să intram într-un lockdown, dar e necesar. Trebuie să dăm o gură de aer spitalelor. Și medicilor. Și trebuie odată și odată să se facă ce nu s-a făcut un an întreg – să se testeze imediat ce e necesar, să se asigure acces gratuit la medicamente care pot fi aduse în pachețel chiar la ușa pacientului, dar și acces ușor la investigații, în special radiografie, TC pentru a nu pierde formele grave; să se aprobe măsuri stricte de transfer a pacienților din spital în spital pentru ca să nu existe tergiversări, și astfel să ne luptăm pentru fiecare viață”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Ea mai anunțat că despre toate acestea se va discuta în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate de astăzi.
Menționăm că R. Moldova înregistrează câteva zile zonsecutiv recorduri de cazuri nou de infectare și deces provocate de COVID.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata