NordNews
Avem ce spune

Alaiba scoate „schelete” din activitatea lui Chicu. Reacția fostului premier: „Alaiba, tu știi că eu știu”

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, se pare că nu-și găsește astâmpăr nici după ce proiectul de lege promovat intens de către el privind interzicerea publicității jocurilor de noroc a fost votat în lectură finală. De această dată, Alaiba a făcut public o secvență video, unde fostul ministru al Finanțelor din 2019, Ion Chicu, a prezentat proiectul de lege în fața Cabinetului de miniștri, iar acesta a fost aprobat fără nici o întrebare sau reproș din partea cuiva. Chicu nu s-a „pierdut cu firea” și a îndrăznit să comenteze postarea deputatului de pe Facebook, scrie Realitatea. 

În postarea sa, Alaiba scrie că, la 7 martie 2019, când Ion Chicu era ministru al Finanțelor, anume el a fost cel care a promovat proiectul de lege peste care recent Parlamentul a „pus cruce”.

„Cum Guvernul lui Plahotniuc, în persoana Ministrului Finanțelor, Ion Chicu, a promovat intens jocurile de noroc. Exemplu: 7 martie 2019. Guvernul Filip, la câteva zile înainte de constituirea noului Parlament, își asumă răspunderea pe câteva proiecte de legi, inclusiv un proiect care promovează deschis interesele industriei jocurilor de noroc. Prezintă ministrul Finanțelor Ion Chicu. Prezentarea proiectului a durat 51 de secunde. Nimeni nu a adresat nici o întrebare. Așa s-au efectuat mai multe modificări bolnave”, scrie Alaiba pe Facebook.

După postarea deputatului, Ion Chicu, nu s-a lăsat învins și a decis să-i scrie un comentariu la postarea lui Alaiba.

„Alaiba, urmare a acestor modificări bugetul statului a câștigat în 10 luni ale anului 2021 de 10 ori mai mult ca în 2019. A câștigat bugetul, Alaiba. Iar în urma legii promovate de tine, va câștiga altcineva, Alaiba. Tu știi că eu știu…”, a scris Ion Chicu.

Amintim că, la 25 noiembrie, deputații au aprobat în lectură finală proiectul de lege promovat intens de către Dumitru Alaiba prin care se interzice publicitatea la jocurile de noroc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata