NordNews
Avem ce spune

Alegătorii din Bălți ar fi fost mituiți. Declarațiile ministrului de Interne

Pretinse acțiuni de corupere electorală ar fi fost înregistrate în timpul primului tur al alegerilor locale din Bălți. Ministrul de Interne, Ana Revenco, spune că poliția a expediat Comisiei Electorale Centrale mai multe sesizări în acest sens, iar instituția electorală urmează să verifice informațiile furnizate de poliție, notează IPN.

Ministrul a refuzat să ofere detalii privind natura pretinselor ilegalități menționând că este prerogativa CEC să verifice posibilele încălcări.

Poliția a expediat în adresa CEC mai multe sesizări, conform prevederilor legale care se referă la activitatea poliției, în materie de corupere a alegătorilor, coruperea scrutinelor electorale. În baza acestor sesizări CEC urma să organizeze verificarea acestor informații” a spus Ana Revenco în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Ana Revenco afirmă că, pentru verificarea corectitudinii finanțării partidelor și campaniilor electorale, reprezentanții CEC sunt asistați de reprezentanții mai multor instituții de stat.

„Pentru verificarea unor astfel de informații, Comisia Electorală Centrală a creat un grup de specialiști în care au fost delegate persoane de la mai multe autorități: FISC, SIS, Poliție. Totuși, CEC are prioritate și liderismul în verificarea acestor informații aparține CEC-ului”, a mai adăugat Ana Revenco.

În timpul primului tur al agerilor locale din Bălți, reprezentanta Partidului Politic „Șor”, Marina Tauber, a obținut 47,9% din voturi. Tauber este urmată de fostul primar interimar, Nicolai Grigorișin, care a obținut aproapte 21% din voturi. La data de 5 decembrie la Bălți va fi organizat turul doi de scrutin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"