NordNews
Avem ce spune

Alegătorii din Hîncești îndemnați de PAS să nu participe la exit-poll

Partidul Acțiune și Solidaritate a îndemnat alegătorii din circumscripția Hîncești să nu participe la exit-poll-ul care va fi organizat în ziua alegerilor. Formațiunea politică spune că sondajul are scopul de a manipula opinia publică, transmite agora.md.

Este clar că PSRM folosește întreg arsenalul de arme pentru a câștiga această campanie prin minciună și fraudă. Acest exit-poll este unul dintre elementele acestui arsenal, deoarece nu este necesar în acest context. Acest instrument poate fi folosit pentru a induce alegătorii în eroare, prin a arăta că anumiți candidați au șanse mai mari de a accede în Parlament. Noi venim cu îndemn către cetățenii din circumscripția nr. 38, când mergeți la vot, să nu participați la acest sondaj, nu vă lăsați manipulați de datele care vor fi prezentate prin acest sondaj, fiindcă șansele ca acesta să fie unul cu scop de manipulare sunt foarte mari”, a declarat candidata PAS la Hîncești, Olesea Stamate, în cadrul unei conferințe de presă.
Scopul exit-poll-urilor este să nu se aștepte finalizarea procesării rezultatelor de organele electorale. De obicei, se utilizează acolo unde sistemele electorale nu permit procesarea rezultatelor la scurt timp după realizarea votării. Care e rostul unui exit-poll, dacă la 21:15 pot fi cunoscute primele rezultate preliminare? Am primit informații din surse de încredere că acest sondaj va fi folosit de PSRM în următorul context. Dacă la 16:00 vor cunoaște că un candidat merge bine și altul mai rău, având în vedere că scopul PSRM este să o surclaseze pe Olesea Stamate,  vor îndemna toți alegătorii PSRM să voteze pentru oricare candidat care este la același nivel cu Olesea Stamate. Scopul este de a face așa încât oricine să aibă un rezultat mai bun decât Olesea Stamate”, a adăugat deputatul PAS Sergiu Litvinenco.
Menționăm că PSRM nu a comentat, deocamdată, aceste acuzații.
Amintim că șapte candidați luptă pentru fotoliul de deputat în cursa de la Hîncești: Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Vitalie Balinschi (PP Șor), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Grigore Cobzac (c. independent) și Anatolie Postolachi (PLDM).
Alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești, vor avea loc pe 15 martie 2020. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală, după ce, pe 5 decembrie 2019, Alexandru Botnari a spus că renunță atât la mandatul de deputat, cât și la cel de membru al Partidului Democrat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata