NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Alegătorii ucraineni din nordul republicii au votat pentru pace, bunăstare și integrare europeană

„Vrem ca viitorul președinte să pună capăt războiului, dorim să scăpăm de oligarhi și corupție, iar Ucraina să devină o țară europeană ”. Acestea sunt principalele acțiuni pe care moldovenii din nordul republicii și din Transnistria, care dețin pașapoarte ucrainești, ar dori  să fie realizeate de noul președinte al Ucrainei, care va fi ales în turul doi al scrutinului prezidențial din 21 aprilie.
 
Aceste și alte opinii au fost exprimate de alegătorii din Republica Moldova, deținători ai cetățeniei Ucrainei, care s-au prezentat la urnele de vot din Consulatul Ucrainei de la Bălți.

Dacă în primul tur al alegerilor din 31 martie 2019 la Consulatul Ucrainei din Bălți au fost aduși organizat din Transnistria cu autocarele (4 la număr) cetățeni deținătorii de pașapoarte ucrainene, în cel de-al doilea tur  până la această oră a fost observat doar un autocar cu numere de Transnistria .

Candidații  pentru fotoliul de președinte al Ucrainei sunt actorul de comedie, Volodimir Zelenski şi actualul şef al statului, Petro Poroşenko. În primul tur, Zelenski  a obținut  30,24 la sută din voturi, iar Poroșenko- 15,95.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"