NordNews
Avem ce spune

Alegeri locale noi la Bălți. Pe 21 noiembrie va fi votat un alt primar

Se așteaptă alegeri locale noi în municipiul Bălți, după ce Renato Usatîi a renunțat deja la funcția de primar. Acesta a îndemnat locuitorii să facă o alegere chibzuită pe data de 21 noiembrie, când va trebui să iasă din nou la urne. 

„Voi continua să trăiesc mai departe, voi continua să depun tot efortul pentru ca lucrurile în țara noastră să fie altfel. Mulțumesc mult. Dacă voi rămâne în istorie, voi rămâne nu omul care a plecat cu proteste, ci sub aplauzele oamenilor”, a declarat Usatîi.

Amintim că, la 26 august curent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit desfășurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar în alte patru localități. Încetarea înainte de termen a mandatului de primar în satele Palanca și Ștefănești din raionul Ștefan Vodă și Bălceana, raionul Hâncești, a apărut în legătură cu demisia primarilor. În satul Hlinaia, raionul Edineț, funcția a devenit vacantă în urma decesului primarului.

În total, pe 21 noiembrie 2021, CEC va organiza alegeri locale noi în 11 localități: satul Palanca și satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă; satul Bălceana, raionul Hâncești; satul Hlinaia și orașul Cupcini, raionul Edineț; comuna Ucrainca, raionul Căușeni; comuna Hîrtop, raionul Cimișlia; comuna Ișcălău și comuna Pîrlița, raionul Fălești; comuna Camenca, raionul Glodeni și comuna Negurenii Vechi, raionul Ungheni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"