NordNews
Avem ce spune

Alegeri parlamentare la Corlăteni: unii zic că sunt corecte, alții că e o „pokazuhă”

Aproape 1000 de  alegători din cei 2502, înscriși pe listele electorale, s-au prezentat până la orele 18:00 la secția de votare nr. 5/25 din satul Corlăteni, de pe circumscripția uninominală nr. 5, Glodeni. O statistică modestă în comparație cu alte secții de votare. Acest fapt se datorează, în mare parte, neprezenței tinerilor la vot.

Aceste date ne-au fost comunicate de Ana Bologa, președintele biroului electoral al secției de votare nr. 5/25, amplasată în incinta Liceului Teoretic „Victor Dumbrăveanu” din satul Corlăteni. De asemenea, Ana Bologa ne-a spus că a insistat ca agitația electorală să se facă după poarta instituției de învățământ.
„ – La ora 07:00 am deschis secția de votare, care are de 2502 de alegători înscriși pe listele electorale.
-Câți alegători au votat până la această oră?
-Până la ora 15.00 au votat 742 de alegători.
-Au fost înregistrate încălcări ale procedurii de vot?
-Deocamdată, ne bucurăm de venirea organizată a alegătorilor. Totul decurge pașnic, în limitele legii.
Echipa NordNews a ținut să afle de la alegătorii din satul Corlăteni pentru ce au votat  și dacă alegerile parlamentare sunt corecte sau nu.
Iurii Cozma, pensionar, ne-a spus că va vota pentru un viitor mai bun al nepoților lui și că nu are de când să voteze pentru referendum.
„ – Pentru ce o să votați?
-Pentru prosperarea țării. Eu mi-am trăit viața, dar vreau ca băieții, nepoții mei să poată trăi mai bine, să poată lucra, să-și îndeplinească visurile care le au în viață.
– Veți vota și pentru referendum?
-De ce?
-Fiindcă nu-i de niciun folos acest referendum. Dacă ar fi un referendum constuțional, dar așa.” 01:22
Spre deosebire de Iurii Cozma, Andrei Rotari ne-a comunicat că a votat și pentru referendum, întrucât întrebările i s-au părut interesante.
„ Întrebările care sunt acolo mi s-au părut demne de a fi votate. Eu sunt de acord cu reducerea numărului deputaților și cu demiterea lor. De asta am și votat.”
– Dumneavoastă,  pentru ce ați votat?
-În primul rând, pentru a opri dezmățul care se face acum în politică noastră și pentru a readuce deputații la realitate, în speranța că totul se va schimba.”
Alegătorii nu au fost unanimi și în privința corectitudinii alegerilor. Dacă unii consideră că alegerile vor fi corecte, alții, din contra, spun că totul e o „pocazuhă”.
„ –  Cum credeți, alegerile vor fi corecte?
-Cred că vor fi, dacă atâta comisie este.”
„  – Cum credeți, alegerile vor fi corecte?
-Sper că da, atâta ne rămâne, să sperăm.”
„- Cum considerați, alegerile vor fi corecte?
-Cred că nu. Aceasta e o infamie, e o „pokazuhă” pe rusește.”
Amintim că până la orele 20.00, pe circumscrimpția uninominală nr 5, Glodeni, au votat peste 20 de mii de alegători.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"